خدمات ما

مشاهده همه

شرکت دانش ارکان آسیا خدمات گسترده و متنوعی را در حوزه بازاریابی، فروش و مدیریت کسب و کار ارائه می‌دهد. ما در تلاش هستیم این خدمات را در اختیار شرکت‌های فناور بیشتری قرار دهیم.

تحقیقات بازار

تحقیقات بازار برای صاحبین کسب و کار و یا افرادی که دارای ایده برای تولید محصول هستند، احتمالا مهم‌ترین کاری است که قبل از سرمایه‌گذاری نیاز هست انجام شود. با تحقیقات بازار شما دید بهتری نسبت به مخاطب (یا مشتری) هدف پیدا می‌کنید. تحقیقات بازار برای شناخت مشتریان بالقوه و بالفعل انجام می‌شود و در نتیجه آن باید بتوان پرسونای مخاطب را تدوین کرد.

بخش مهم دیگر تحقیقات بازار، مربوط به آنالیز رقبا می‌‌شود. بدون شناخت دقیق نسبت به رقبا، موفقیت زیادی در انتظار شما نیست.

تحقیقات بازار چه کمکی به کسب و کار شما می‌کند؟

شناخت بزرگترین رقیب

لیست کاملی از رقبا به دست می‌آید و بزرگترین بازیگر بازار شناسایی می‌شود.

شناسایی روندهای بازار

روندها (Trends) در همه بازارها وجود دارند. صاحب هر کسب و کار برای اینکه از بازار و رقبا عقب نماند، باید روندها را به خوبی شناسایی کند.

کاهش هزینه‌ها

تصمیم‌گیری بدون اطلاعات هزینه‌های زیادی را به کسب و کار تحمیل می‌کند. تصمیم‌گیری بدون تحقیق بازار، مشابه آزمون خطا با چشمان بسته است.

توسعه محصول

تحقیقات بازار به تکمیل سبد محصول شما کمک می‌کند. بسیاری از نیازها در بازار وجود دارد که فقط با سوال مستقیم از جامعه هدف شناسایی می‌شود.

عارضه یابی

به زبان ساده، عارضه‌یابی یعنی سنجش فاصله بین وضعیت فعلی یک سازمان با وضعیت ایده‌آل است. همچنین عارضه‌یابی شامل تشخیص و ایجاد روش‌هایی برای رسیدن سازمان به اهداف خود است.

چرا عارضه‌یابی سازمانی ضرورت دارد؟

هر سازمان یا کسب و کار مستقل از ابعاد و گستردگی، بصئرت ذاتی دارای مشکلاتی است. از جمله این مشکلات می‌توان به ضعف مدیریت، نیروی انسانی غیر متخصص، نبود یا ضعف فرایندهای سازمانی، فرهنگ سازمانی، ناسازگاری بخش‌های داخلی و… اشاره کرد. عارضه‌یابی کمک می‌کند با تحلیل ساختار سازمان، مشکلات شناسایی شده و برای راه حل تصمیم‌گیری شود. نکته مهم این است که در بسیاری از سازمان‌ها مشکل وجود دارد اما دلایل ریشه‌ای مشکلات حتی برای مدیران آن سازمان مشخص نیست. عارضه‌یابی به یافتن ریشه مشکلات کمک می‌کند.

یک روش تحلیل سازمان در جهت عارضه‌یابی

روش‌های مختلفی ممکن است برای عارضه‌یابی سازمانی استفاده شود. یکی از روش‌ها می‌تواند شامل مراحل زیر باشد:

  • مصاحبه با مدیران و اعضای سازمان
  • طراحی پرسشنامه
  • جمع‌آوری و تحلیل داده‌های آماری
  • ایجاد گروه نظارت

اهداف عارضه‌یابی سازمانی

علاوه بر هدف اصلی عارضه‌یابی که تشخیص فاصله بین وضعیت فعلی و وضعیت مطلوب یک سازمان است، عارضه‌یابی اهداف فرعی دیگری را نیز دنبال می‌کند. از جمله این اهداف می‌توان به مشارک دادن تک تک اعضا و بالا بردن درک آنها از نحوه عملکرد سازمان اشاره کرد.

تدوین استراتژی

استراتژی در معنای کلی آن به معنی تدوین نقشه، ترفند و راهبری است. در دنیای کسب و کار، استراتژی یعنی اتخاذ تصمیم‌هایی که در رقابت با دیگران، کسب و کار ما را در وضعیت برنده قرار دهد.

براساس وضعیت یک سازمان یا کسب و کار، استراتژی می‌تواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد اما در هر دو حالت باید چگونگی تحقق اهداف بصورت دقیق مشخص شود. استرتژی کسب و کار مانند یک تقشه راه است تا بجای درگیر شدن به حاشیه و بیراهه رفتن، فقط بر روی مسیر اصلی و هدف تمرکز شود. هر کسب و کاری بنابه اهداف، نوع محصول یا خدمات، منابع، موقعیت جغرافیایی، قوانین جاری کشور و بسیاری عوامل دیگر، نیاز دارد استراتژی مخصوص خود را تدوین کند.

نحوه تدوین استراتژی کسب و کار

  1. مشخص کردن چشم انداز کسب و کار
  2. تعیین اهداف کوتاه و بلند مدت
  3. ارزیابی شرایط بازار و رقبا
  4. تعیین مزیت رقابتی
  5. ساخت چارچوب استراتژی

چند مثال از استراتژی کسب و کار

  • رهبری هزینه؛ ارائه محصول با پایین‌ترین قیمت بازار
  • تمایز؛ ارائه خاص‌ترین محصول یا خدمت
  • تمرکز؛ بر بخش کوچک اما خاصی از بازار

مطالعات فرصت

هدف مطالعات فرصت شناسایی ایده‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف است. برای این منظور نیاز است پتانسیل سازمان، اهداف و چشم‌انداز، شرایط کوتاه و بلندمدت بازار و… ارزیابی شود. در مطالعت فرصت مشخص می‌شود که آیا یک ایده پتانسیل تبدیل شدن به کسب و کار را دارد یا خیر.

مطالعات فرصت در طراحی یک پروژه سرمایه‌گذاری دارای اهمیت ویژه‌ای است. درصد بالایی از ایده‌ها  یا پروژه‌های نوظهور به دلیل عدم تطابق نیازمندی‌های توسعه پروژه با منابع مالی به سرعت متوقف می‌شوند.

مزایای مطالعات فرصت چیست؟

از نظر منطقی انجام مطالعات فرصت برای جلوگیری از هدر رفت منابع و سرمایه، بسیار ارزشمند و ضروری است. در مطالعات فرصت عوامل محیطی خارج از کسب و کار نیز شناسایی می‌شود. چشم انداز کسب و کار توصیف و رقبا تحلیل می‌شوند. حتی پیش‌بینی فروش و تحلیل‌های مالی نیز بخشی از مطالعات فرصت را تشکیل می‌دهد. همچنین مواردی مانند توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه‌گذاری، مدل کسب و کار، زیرساخت‌های فنی و فرایندهای تولید نیز مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

بصورت خلاصه بزرگترین مزیت مطالعات فرصت، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و جلوگیری از هدررفت منابع است.

ریبرندینگ

تولید محصول در ایران، عرضه با نام تجاری خارجی

ریبرندینگ در مفهوم نظری آن یک استراتژی بازاریابی است که با تغییر نام، نماد، طراحی و … جهت ایجاد یک هویت جدید از محصول، توسط صاحب برند اتخاذ می‌گردد. استراتژی ریبرندینگ معمولا برای محصولی اجرا می‌شود که در حال حاضر در بازار عرضه می‌شود اما صاحبان برند به هر دلیلی خواستار ایجاد یک هویت جدید برای محصول یا مجموعه خود هستند.

در حوزه تجاری سازی فناوری با روش ساینس پیلار، این مفهوم اندکی متفاوت است. برای ما محصولاتی کاندیدای ریبرندینگ محسوب می‌شود که بتوان آن را با هویت و نام و نشان تجاری مورد تایید کشور مقصد، در بازار خارج از ایران عرضه کرد. ما طی پروسه‌ای این محصول را با برند و هویت جدید در بازار خارج عرضه می‌کنیم. از این نظر، به دلیل عدم وجود آشنایی قبلی بازار خارج با برند، شرکای تجاری ما درگیر مشکلات متدوال ریبرندینگ نمی‌شوند.

چرا ریبرندینگ؟

شاید این سوال مطرح شود که چه دلیلی برای اتخاذ استراتژی ریبرندینگ وجود دارد؟

یکی از اصلی‌ترین مشکلات صادرکننده‌های ایرانی، عدم وجود اعتماد در بازار خارج به کالای ایرانی و مقاومت در برابر آن مخصوصا در حوزه کالاهای فناورانه است. این موضوع تا حدی جدی است که عمدتا مشخص شدن این که کالا ساخت ایران است نه تنها مزیتی برای صاحب کالا ایجاد نمی‌کند، بلکه تا حد زیادی ضد تبلیغ نیز است. متاسفانه این موضوعی است که صاحبان کالا دیر یا زود با آن مواجه خواهند شد. از این نظر ساینس‌پیلار مناسب‌ترین راه برای فروش محصولات فناورانه ایرانی در خارج از کشور را، عرضه آن با نام و نشان تجاری خارجی می‌داند و به طرفین قرارداد خود ریبرندینگ محصول را پیشنهاد می‌دهد. تجربه ما نشان داده تولید کننده نباید روی برند تعصب زیادی داشته باشد. تکنیک ریبرندینگ در اکثر کشورهای دنیا و توسط شرکت‌های بسیار بزرگ نیز انجام می‌شود و تجربه‌های موفق زیادی در این حوزه ثبت شده است.

تولید مشترک

تولید مشترک در ایران و کشورهای خارجی

گاهی ممکن است فرد یا کسب و کاری که تولید فناورانه انجام می‌دهد، «دانش»، «ایده»، «نوآوری»، «فناوری» و حتی «فوت و فن know-how منحصر به فرد خود را داشته باشد، اما از سیستم «بازاریابی»، «برندینگ» و نفوذ در بازار ضعیفی برخوردار باشد. همچنین علیرغم اینکه محصول تولیدی پتانسیل لازم برای عرضه در بازار را داشته باشد، اما به دلیل عدم وجود امکانات لازم و نیز عدم اطلاعات کافی، تقریبا از معرفی محصول به بازار منصرف شوند. در چنین شرایطی، مجموعه ساینس پیلار به دلیل دارا بودن تجربه تولید و ارتباطات تجاری کافی، شرایط لازم را برای کسب مجوزها و تولید مشترک محصولات فناورانه فراهم می‌کند.

شرایط همکاری در تولید مشترک

با توجه به وجود زیرساخت مناسب برای ورود به بازار داخلی و خارجی، چنانچه ایده یا محصول فناورانه‌­ای، پس از انجام تحقیقات بازار توسط مجموعه ساینس پیلار، از جذابیت کافی از نظر مزیت رقابتی در سطح داخلی و بین الملل برخوردار باشد، این مجموعه آمادگی دارد تا در قالب تولید مشترک، در امر تولید نیمه صنعتی و صنعتی محصول، برندینگ و عرضه به بازار ورود کند. علاقه‌مندان می‌توانند جهت ارائه ایده و یا محصول خود و کسب اطلاعات بیشتر با تیم ساینس پیلار ارتباط برقرار نمایند و تجربه مطمئن سودآوری مناسب را از طرح و محصول خود کسب نمایند.

بروکری

اگر یک ایده فناورانه بخواهد از مرحله نوزادی به مرحله بلوغ صنعتی و سودآوری برسد، نه تنها باید جنبه‌های علمی و مهندسی در نظر گرفته شوند، بلکه به همان میزان و همزمان باید جنبه‌های کسب و کاری و اقتصادی آن نیز پیگیری گردد. بروکر مفهوم نسبتا جدیدی است که معمولا به عنوان مشاوران مورد اعتماد تعریف می‌شوند. بروکرها از دانش و تجربه تخصصی خود در یک بخش خاص از صنعت استفاده می‌کنند. این افراد یا شرکت‌ها می‌توانند تحویل پروژه یا راه حل مساله را با بهره‌گیری از یک شبکه از ارائه‌دهندگان متخصص تسهیل کنند. بروکرها دارای شبکه‌ای از شرکا هستند که علاوه بر ارائه بهترین راه حل برای رفع نیاز مشتری، هزینه‌های عملیاتی را نیز کاهش می‌دهند.

مهم‌ترین نقش بروکرها، ارائه خدمات (شناسایی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه تجاری سازی فناوری، جلب سرمایه‌گذاران و تسهیل روند تجاری سازی ) برای کمک به توسعه کسب و کار، انتخاب شریک و ارائه مشاوره مدیریتی برای بهبود وضع صنعتی است.

خدمات بروکری ساینس پیلار

خدمات ساینس پیلار در حوزه بروکری شامل موارد زیر است:

  • ارائه و معرفی محصولات نوآورانه و فناورانه در حوزه‌های مرتبط
  • کمک به بازاریابی و شبکه‌سازی بین المللی، کسب و کارهای نوپا و فناور در حوزه‌های مرتبط
  • تحویل محصول به خریدار
  • معرفی مشتری‌های بالقوه به کسب وکارهای ایرانی

صادرات

صادرات محصولات فناور تولید ایران

صادرات در ظاهر یک مفهوم آشنا برای عموم مردم است. اما در عمل و در دنیای تجارت داری پیچیدگی‌های بسیاری است. کلیه فعالین اقتصادی برای حضور موفق و موثر در حوزه صادرات، نیاز به رعایت یک سری اصول دارند. این اصول از موارد اولیه مانند کسب مجوزهای قانونی تا تهیه پروفرما (Pro Forma) برای مشتریان بالقوه را شامل می‌شود.

در تجارت بین‌الملل، مشتری به سختی به دست می‌آید اما به سرعت از دست می‌رود. بنابراین فعالین اقتصادی لازم است با آمادگی کامل و با رعایت اصول و ضوابط، وارد این حوزه شوند. صادرکننده باید با ادبیات تجارت بین‌الملل آشنا باشد و زیرساخت‌های لازم را از قبل آماده کرده باشد.

پیش‌نیازهای صادرات

هر تولیدکننده‌ای اگر قصد صادرات محصول خود را دارد، باید مطالعات مربوط به صادرات را حتی قبل از مراحل طراحی محصول انجام دهد. چرا که بدون اطلاع از بازار هدف، نمی‌تواند محصولی با مزیت رقابتی بالا تولید کند و در بهترین حالت مجبور است به بازار داخلی اکتفا کند. از این رو فعالین اقتصادی باید با موارد زیر آشنا باشند:

  • ادبیات تجارت بین‌الملل
  • قوانین کشور مبدا و کشور(های) مقصد
  • فرهنگ مصرف مردم کشور مقصد
  • بازارسنجی

ما معتقدیم همه شرکت‌های فناور که محصولی با مزیت رقابتی بالا دارند می‌توانند بازارهای جهانی را هدف قرار دهند. تفاوت بازار خارج و داخل در اصل تفاوت یک بازار چند میلیارد نفری با یک بازار چند میلیون نفری است و باید از این ظرفیت استفاده کرد. طبیعتا با توجه به شرایط خاص ایران در تجارت جهانی، اکثر تولید‌کنندگان ایرانی امکان عرضه بدون مشکل محصول خود در بازار خارج را ندارند. ساینس پیلار با تکیه بر شبکه ارتباط تجاری خود در خارج از ایران، آماده است تا این خلاء را برای کسب و کارهای ایرانی برطرف کند.